Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ο Jean Michel Jarre στην Ελλάδα

Με ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα στις αποσκευές του επιστρέφει στην Ελλάδα, ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης της ηλεκτρονικής μουσικής Jean Michel Jarre.



Δύο μοναδικές εμφανίσεις, μία στη Θεσσαλονίκη (30 Μαΐου) και μία στην Αθήνα (1 Ιουνίου) ετοιμάζει ο Γάλλος μουσικός, στο πλαίσιο της πρώτης του παγκόσμιας περιοδείας που φέρει τον τίτλο «2010» και αποτελεί φόρο τιμής στον φίλο του και κορυφαίο λογοτέχνη Arthur Clarke.


Μετά την εκκωφαντική επιτυχία του πρώτου του δίσκου «Oxygene» το 1977, με 18.000.000 αντίτυπα (ο γαλλικός δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία), ο Jean Michel Jarre, γιος του επίσης μεγάλου συνθέτη Maurice Jarre, άξια θεωρήθηκε ως ένα από τα κορυφαία ονόματα της μουσικής σε όλα τα είδη, ενώ τα 80.000.000 αντίτυπα των δίσκων του που έχουν πωληθεί παγκοσμίως, τον κατατάσσουν αυτομάτως στην λίστα των καλλιτεχνών με τις περισσότερες πωλήσεις του 20ου αιώνα.

Οι συναυλίες του είναι άρτια οργανωμένα φαντασμαγορικά θεάματα, με έργα από όλη την δισκογραφία του και άψογα οπτικά εφέ με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογία. Ο Jean Michel Jarre, έχει εμφανιστεί τέσσερις φορές μπροστά σε περισσότερους από 1.000.000 θεατές και έχει κερδίσει 4 ρεκόρ Guiness προσέλευσης θεατών.

Ήταν ο πρώτος δυτικός καλλιτέχνης που έπαιξε ζωντανά στην (μετά τον Μάο) Κίνα το 1981 και στη συναυλία του στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας το 1997, έκανε το απόλυτο ρεκόρ όλων των εποχών για εκδήλωση ανοιχτού χώρου, με 3.500.000 θεατές.


Έχει συνεργαστεί με τη NASA, έχει δώσει συναυλίες στις Πυραμίδες της Αιγύπτου, στον Πύργο του Άιφελ, στους αμμόλοφους της ερήμου Σαχάρα στο Μαρόκο, στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, έχει εκτελέσει το καλλιτεχνικό του έργο για τον Πάπα Ιωάννη-Παύλο το Δεύτερο, είναι εκπρόσωπος της UNESCO και των Ηνωμένων Εθνών για θέματα Περιβάλλοντος και Παιδείας κι ένας αστεροειδής έχει πάρει το όνομα «4422 Jarre» προς τιμή του…

Στις 30 Μαΐου, λοιπόν, ο Jean Michel Jarre, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης και την 1η Ιουνίου στην Αθήνα στο Κλειστό Φαλήρου – Γήπεδο TaeKwonDo.

Πληροφορίες: Για τη συναυλία στην Αθήνα εισιτήρια προπωλούνται στο Public Συντάγματος, στο Tickethouse (Πανεπιστημίου 42) και στα www.i-ticket.gr και www.ticketarena.gr . Για την συναυλία στη Θεσσαλονίκη εισιτήρια προπωλούνται στα καταστήματα Θεσσαλονίκης Public, Metropolis, Tickethouse (Μητροπόλεως 102) και στα www.i-ticket.gr και www.ticketarena.gr

ΑΠΕ
Με θάρρος
Related Posts with Thumbnails