Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Η ελληνική εθνική οικονομία ρυμουλκείται από την Τουρκία

Το μεγάλο ζητούμενο των καιρών είναι η παραγωγική ανακύκληση του κεφαλαίου στον εθνικό χώρο. Μοναδική σωτηρία είναι η στήριξη -με κάθε μέσον- της παραγωγικής βάσης της χώρας…

Στα πλαίσια της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα αναγγέλθηκε συνεργασία σε όλα τα οικονομικά πεδία με την Τουρκία από κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς.

Στην κατάσταση της διάλυσης που βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία, η οικονομική συμπόρευση με την Τουρκία στην ουσία αποτελεί ρυμούλκηση της εθνικής οικονομίας και άμεση εξάρτηση που θα έχει τραγικά αποτελέσματα και στα εθνικά θέματα .

Όλα δείχνουν πως πίσω από τις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου βρίσκεται η πλουτοκρατία και οι τράπεζες που αφού κατασπάραξαν την οικονομία της Ελλάδος επιχειρούν, μέσα από την εξάρτηση της χώρας, επενδυτικά ανοίγματα μακράν του ελληνικού χώρου. Ανήγγειλαν μάλιστα τέτοια ανοίγματα προς χώρες της Κεντρικής Ασίας και της Κεντρικής Αφρικής, μέσα από μεικτές ελληνοτουρκικές επιχειρήσεις…

Άλλη μια απόδειξη πως το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Πατρίδα του είναι το κέρδος αδιαφορώντας αν αφήνει πίσω του ερειπωμένες πατρίδες. Σήμερα που έπρεπε να επενδυθούν, όσο ποτέ άλλοτε, κεφάλαια στον Ελληνικό χώρο ξαφνικά το κεφάλαιο αναζητά παρθένες αγορές και εγκαταλείπει την Ελλάδα.

Διαπιστώνεται πως η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι ανίσχυρη να επιβάλει το μεγάλο ζητούμενο των καιρών, την παραγωγική ανακύκληση του κεφαλαίου σε εθνικό χώρο. Μοναδική σωτηρία της Ελλάδος είναι η στήριξη με κάθε μέσον της παραγωγικής βάσης της χώρας. Αντί αυτού, επέβαλλαν μέτρα που πλήττουν άμεσα την παραγωγή, τα οποία μέτρα συμπληρώνονται με την οικονομική εξάρτηση της χώρας από την Τουρκία.

Όλα αυτά γίνονται σαν να μην υπάρχει κανένα Ελληνοτουρκικό πρόβλημα, σαν να μην υπάρχει κατοχή στην Κύπρο, σαν να μην υπάρχουν οι παράλογες διεκδικήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Θράκη. Τούτο σημαίνει ότι κάποιες μυστικές συμφωνίες συντελούνται στο παρασκήνιο της οικονομικής συνεργασίας για το «κλείσιμο» των εθνικών θεμάτων.

Ο ελληνικός λαός οφείλει να αντισταθεί στις επιλογές της πλουτοκρατίας και στην κυβέρνηση Παπανδρέου που την εξυπηρετεί.

Αυτή την ώρα επιβάλλεται η συνένωση όλων των εθνικιστικών και πατριωτικών δυνάμεων κάτω από ένα συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα. Όταν θα είναι έτοιμη αυτή η συμμαχία των εθνικιστικών δυνάμεων τότε θα μπορεί να δώσει ένα σκοπό και μια κατάληξη στη παλλαϊκή εξέγερση.
 
Αν όχι τότε άλλες δυνάμεις θα κατευθύνουν τη λαϊκή αγανάκτηση προς αλλότριους για το έθνος σκοπούς. [edikcyprus.blogspot.com]


ΠΗΓΗ
Related Posts with Thumbnails