Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

«Σκούπες» κι επαναπροώθηση για τους λαθρομετανάστες.


Ποινές σε βαθμό κακουργήματος για τους δουλεμπόρους.



Την δημιουργία κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών αποφάσισε η κυβέρνηση.
Ποινές σε βαθμό κακουργήματος για τους δουλεμπόρους και δημιουργία κέντρων υποδοχής οικονομικών μεταναστών για 12 μήνες είναι δύο από τα άμεσα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της κυβερνητικής επιτροπής, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ανέφερε πως με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα οι ποινές για τους διακινητές λαθρομεταναστών μετατρέπονται σε κακούργημα, κάτι που εκτιμάται πως θα λειτουργήσει αποτρεπτικά.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε την ευρωπαϊκή διάσταση του θέματος, λέγοντας ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μόνη της. Είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την ερχόμενη εβδομάδα, πιέζοντας για την υπογραφή συμφωνιών επανεισδοχής με τρίτες χώρες και την άσκηση πίεσης σε χώρες που έχουν ήδη υπογράψει, ώστε να τηρήσουν τη συμφωνία (Τουρκία).

Επίσης, ανακοίνωσε πως θα συσταθεί ειδική επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων υπουργείων, για τα επιμέρους μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα διευθετηθεί το θέμα της δημιουργίας τεμένους και μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική.

Πηγή ΤΑ ΝΕΑ
Related Posts with Thumbnails