Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Κάλπες στις 6 Δεκεμβρίου

Οριστικοποιήθηκε η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της Ν.Δ. από τη βάση. Παραμένει στην προεδρία του κόμματος, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ο Κ. Καραμανλής.

Στις 6 Δεκεμβρίου θα στηθούν κάλπες σε όλη τη χώρα για την εκλογή προέδρου της ΝΔ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Δημήτρης Σιούφας. Στην προεδρία μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα παραμείνει ο Κ. Καραμανλής.

Οπως ανέφερε ο κ. Σιούφας, υπήρξε συμφωνία των τεσσάρων υποψηφίων για ψηφοφορία ανοιχτή ενώ θα δημιουργηθούν εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, όπου θα στηθούν κάλπες. Τα μέλη θα προσέρχονται για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα σε πολίτες, να καταθέσουν αίτηση εκείνη την ώρα για να γίνουν μέλη.

Ωστόσο, για να γίνει η ψηφοφορία θα υπάρξουν οι απαραίτητες καταστατικές αλλαγές, τις οποίες θα εισηγηθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που θα συνέλθει μια εβδομάδα πριν από το έκτακτο συνέδριο, το οποίο έχει οριστεί για τις 7 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί επίσηε ότι εκτός από τις τέσσερις υποψηφιότητες για την προεδρία που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα, δίνεται η δυνατότητα και σε άλλους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους μέχρι την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, θα πρέπει όμως αυτές να συνοδεύονται από πενήντα υπογραφές συνέδρων.

"Βρίσκουμε το βηματισμό μας"


"Για να είναι καταστατική η πολιτική συμφωνία για εκλογή από τη βάση θα έπρεπε να επικυρωθεί από την Κεντρική Επιτροπή και ο πρόεδρος του κόμματος να παραμείνει ως εγγυητής μέχρι την ημέρα εκλογής του νέου αρχηγού", τονίζει σε δήλωση του, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης προσθέτει: "Μετά από συζητήσεις, που ήταν φυσικό να δημιουργήσουν και κάποιες εντάσεις, καταλήξαμε στη σημερινή απόφαση, που ικανοποιεί όλους γιατί εφαρμόζεται το Καταστατικό. Δείξαμε ότι ένα δημοκρατικό κόμμα, μια μεγάλη οικογένεια μπορεί να ξεπερνά τις διαφωνίες της, να συνεννοείται με πολιτικό πολιτισμό, να συνθέτει και να καταλήγει σε αποφάσεις.
Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει την εικόνα που την αδικούσε, δείχνει ότι βρίσκει ξανά το βηματισμό της και πολύ περισσότερο, μέσα από το Κοινοβούλιο, θα δομήσει τον αντιπολιτευτικό της λόγο" ,
καταλήγει στη δήλωση του, ο κ. Μεϊμαράκης.

Πηγή: ΤΟ ΕΘΝΟΣ 

Με θάρρος
Related Posts with Thumbnails